Site içi seo nedir ve nasıl yapılır ?
Merhaba, bu yazımızda sitenizle ilgili sizlerle paylaşmış olduğumuz bilgileri okuduktan sonra uygulayacağınız adımlar konusunda sabırlı olmanızı tavsiye ve yapacağınız değişiklikleri sabırlı bir şekilde değiştirmemenizi tavsiye ediyoruz.
Site içi seo yapmadan önce sabırlı olmanız gerektiğini unutmayın,
1- Güncel değişiklikleri takip edin ve siteniz üzerinde uygulayın.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte meydana gelebilecek her türlü değişiklik bilim, tarım, sanayi gibi platformlarda değişiklik göstermesi ile birlikte web tasarım ve bilişim firmaları da bu değişikliklerden nasibini almaktadır.
Örnek olarak; Eski web sitelerini incelediğinizde genel olarak o zamanın yaygın olarak tercih sebebi olan table sisteminin kullanıldığını göreceksiniz. Table sistemi günümüz teknolojisinde gelişmekte olan HTML5 ve CSS3 içerisinde yer almaktadır fakat bizler için bir tasarım parçası olmamalıdır.Web sitenizin tarayıcı tarafından yorumlanıp müşteri ekranına hızlı bir şekilde açılması için kodlama tercihini doğru yapmalı, örnekte vermiş olduğumuz gibi table kullanmamalısınız.
2 - W3C standartlarına uygun kodlama yapın.
Bildiğiniz gibi birçok farklı web tarayıcısı var, bu web tarayıcılarının her birinde aynı görünüme sahip olmak yapacağınız veya yaptığınız bir web sitesi bu standartlara uygun olmalıdır.
W3C standartları tarayıcılar arasındaki değişikliklerden etkilenmemiz için oluşturulmuş bir web standartıdır.
3 - Başlıklarda Tag (h1, h2, hx) Seçimi
Sitenizde bulunan her içerik için atmış olduğunuz başlıklarda doğru Tag seçmelisiniz.Örnek olarak yayınlamış olduğunuz bir makalenin başlığı H1 ya da H2 etiketine sahip olmalıdır. Eğer sayfa üzerinde birden fazla H1 ya da H2 gibi Tah kullanılmışsa yapacağınız seçim bir sonraki H tagi seçimi olmalıdır.
4 - Kalın yazılar ile hem kullanıcılarınıza hem de Google Botlarına hitap edin.
Yayınlamış olduğunuz bir sayfa içerisinde, sayfanızla ilgili dikkat çekmek istediğiniz nokta da site içi seo içino kelimeyi kalın yaparak ziyaretçilerinizin dikkatini çekebilir ve google botlarının bu kelime üzerinde ilgisini çekebilirsiniz.
5- Sayfa içerisinde linklemeler yapın
Eklemiş olduğunuz sayfalar içerisinde bir birine bağlantı sağlayabilecek şekilde bir linkleme sistemi oluşturun. Böylelikle google botları bir içeriği indexleme işlemi yaparken sayfa üzerindeki ilgili linkleri inceleyerek. Linkte bulunan içeriklere yönlenmesini sağlayabilirsiniz.
6 - Anahtar kelime seçimi
Sitenizde bulunan içerikler için sektörünüzle alakalı olmayan kelimeler tercih etmeyin.Bu sitenizin kalitesini ve Google dizinindeki değerinizi düşürecektir.
7 - Sayfalarınız üzerinde resimler kullanın
Sayfalarınız için sadece yazı tercih etmeyin, yazı ile alakalı resimlerle sayfanızı süsleyebilir ve ilgili arama sonuçlarında Google Görsellerinde ekleyeceğiniz resimlerin indexlenmesini sağlayabilirsiniz.
Sayfanız üzerinde bulunan resimlere "alt" tagi ve bu tag içerisine resimle alakalı açıklama yazmayı unutmayın.
8 - Kendinize bir yol belirleyin ve bu yoldan şaşmayın.
Sitenizi daima güncel tutarak google botlarının sitenize olan ziyaret sıklığını artırabilir ve sitenizin google dizinindeki indexlenmiş içerik sayısını artırabilirsiniz.Unutmayın ! Google üzerinde ne kadar alakalı içeriğiniz indexlenirse arama sonuçlarında tüm kelimeleriniz dahil siteniz etkilecektir.